Skönhet

Studien och tillämpningen av skönhetsbehandlingar. Specialbranscher inkluderar hårvård, hudvård, kosmetika, manikyr / pedikyr, icke permanent hårborttagning såsom vaxning och permanenta hårborttagningsprocesser som elektrorologi och intensivt pulserande ljus (IPL).

Kosmetologi

En kosmetolog definieras som en person som ger skönhetsbehandlingar mot hud och hår etc. Kosmetologer kan utökas till flera delar, inklusive skärning och kemisk behandling av hår, kemisk hårborttagning utan skarpt blad, modetrender, peruker, naglar och hudvård, hud- och håranalys. Avslappningstekniker inklusive huvud, nacke, hårbotten, hand och fötter med grundläggande massage och aromterapi. En kosmetolog är någon som är expert på vården av hår och smink samt hudvård och skönhetsprodukter. De kan också erbjuda andra tjänster som färg, förlängningar, perms och rätning. Kosmetologer hjälper sina kunder att förbättra eller förvärva ett visst utseende genom att tillämpa avancerade estetiska applikationer. Hår stylister stilar ofta hår för bröllop, baler och andra speciella evenemang utöver rutinmässig hår styling.

En hårfärgsspecialist, aka hårfärgare, specialiserar sig på modifiering av naturlig hårfärg genom att använda olika applikationsmetoder medan man använder en färgämnesprodukt från ett professionellt företag. I USA är vissa färgämnen kvalificerade genom American Board of Certified Hair Colorists. Denna beteckning används för att känna igen färgämnen som har en högre kompetensnivå i branschen genom en skriftlig tentamen och en praktisk tentamen. En hårfärgsspecialists uppgifter kan innefatta grundläggande färgapplikationer som att täcka grå och lättare eller mörkare naturliga hårfärger. En färgspecialist har också möjlighet att utföra korrigerande färgapplikationer och skapa speciella effekter med hjälp av folieringstekniker eller andra avancerade färgapplikationsmetoder.

Estetiker är licensierade proffs som är experter på att upprätthålla och förbättra huden. En estetikers allmänna tillämpningsområde är begränsad till epidermis (det yttre skiktet av huden). Estetiker arbetar i många olika miljöer som salonger, spa, dagspass, hudvårdskliniker och privata metoder. Estetiker kan också specialisera sig i behandlingar som mikrodermabrasion, mikroström (även känd som icke-kirurgiska “ansiktslyft”), kosmetiska elektroterapibehandlingar (galvanisk ström, högfrekvens), LED-strålning (ljusdioder), ultraljud / ultraljud (låg nivå) , Och mekanisk massage (vakuum och g8 vibrerande). Estetikern kan genomgå särskild träning för behandlingar som laser hårborttagning, lätt kemiska peeling, ögonfrans förlängningar och elektrologi. I USA måste estetiker vara licensierade i det land där de arbetar och styrs av kraven på kosmetologikortet i det staten. Estetiker måste slutföra minst 300-1500 timmars träning och ges både en skriftlig och praktisk tentamen för att kunna bli licensierad i ett visst tillstånd. Utah, Virginia och Washington är de enda staterna vid denna tid för att anta Master Esthetician License. Ytterligare forskarutbildning krävs ibland när man specialiserat sig på områden som medicinsk estetik (arbetar på ett läkarkontor). Estetiker arbetar endast under dermatologens övervakning endast när de är anställda av dermatologens övning. Estheticians behandlar ett brett utbud av hudproblem som är kosmetiska i naturen, såsom mild akne, hyperpigmentering och åldrande hud; Därför hänvisas kunder med hudsjukdomar och sjukdomar till en hudläkare eller annan sjukvårdspersonal. Ordet estetiker är en alternativ stavning av estetiker, en avledning av ordet estetiska, “skönhetsrelaterade”